24 Ekim 2007 Çarşamba

KIYMALI PATATESLI PISI

Dün doğumgünümdü.Ama arkadaşlarım anca bugün gelebildiler.Ben de onlar için birkaç ikram hazırlamıştım.Bunları sizlerle de paylaşmak istedim.İlk tarifim hepinizin de bildiği bir tarif ama çok pratik ve de lezzetli olduğu için herkese tavsiye ederim.
Malzemeler:


  • 1 su bardağı su

  • 3 bardak un

  • tuz

  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

  • içi için:

  • 1 soğan

  • 200 gr. kıyma

  • 1 rendelenmiş patates(çiğ)

  • tuz, karabiber

Yapılışı:



  • Hamuru iyice yoğur.

  • İçi için soğanı kavur, içine kıymayı koy, patatesi ekle.Tuz, karabiberini at hazır.

  • Ceviz büyüklüğünde kopardığın hamurun içine malzemesini koyup kızgın yağda arkalı önlü kızart.

  • Afiyet olsun!


6 yorum:

Adsız dedi ki...

buna kalin cigborek de diyebilirmiyiz,cok leziz gorunuyor,elinize saglik..

Adsız dedi ki...

pisiye bayilirim,sadesine.bu sekilde de denemek lazim,eminim cok guzeldir

berna dedi ki...

bence bi deneyin derim ben...çok lezzetlidir.umarım yapıp yedikten sonrada seversiniz.!beğendinize sevindim.teşekkürlerrrrrr..........

HULYA dedi ki...

Çok nefisti tadı da aynen kıymalı börek gibiydi.yine yapar mısın Berna'cığım.ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

Hello!! Dellicius..

Adsız dedi ki...

süper pişibence denemeden geçmeyin